ГПУ заявляє, що не планувала проводити перевірку МЗС

Четвер, 29 жовтня 2015, 12:48

Генеральна прокуратура не планує проводити перевірки в Міністерстві закордонних справ.

Про це повідомив помічник генпрокурора Владислав Куценко у коментарі Українським новинам.

"Генпрокуратура не планує проводити перевірки в Міністерстві закордонних справ", - сказав він.

За його словами, підстав проводити ці перевірки на сьогодні немає.

Відповідаючи на запитання, чи направляла ГПУ від імені генпрокурора Віктора Шокіна лист у МЗС, у якому було сказано про можливе проведення перевірок у міністерстві, Куценко порадив звернутися за коментарем до представників зовнішньополітичного відомства.

Раніше "Європейська правда" повідомляла, що Шокін у листі на адресу міністра закордонних справ Павла Клімкіна пригрозив розпочати прокурорську перевірку діяльності МЗС.

На думку ГПУ у діях відомства "вбачаються ознаки правопорушення, спрямованого на підрив авторитету органу державної влади".

Як повідомлялося, генпрокурор України Віктор Шокін відмовився виконувати пункти Плану дій з візової лібералізації, що наразі зриває можливе скасування віз до ЄС.

Посол ЄС в Україні Ян Томбінський написав листа до МЗС України, в якому вимагає замінити "четвірку Шокіна", що має обрати кандидатури на адміністративні посади до Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Генеральна прокуратура заявила, що не має наміру змінювати своїх чотирьох представників у конкурсній комісії з обрання антикорупційного прокурора.

Детальніше читайте в статті "Європейської правди" "Віктор Шокін розпочав велику війну. Проти МЗС та безвізового режиму".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.