«Лікарі без кордонів» заявили про загибель 3 лікарів при бомбардуванні США міста Кундуз

Субота, 3 жовтня 2015, 11:19

Медичний благодійний фонд "Лікарі без кордонів" заявив, що принаймні троє його співробітників були вбиті в афганському місті Кундуз в результаті бомбардування авіацією США.

Як повідомляє BBC, Повітряні сили США визнали можливість помилкового бомбардування госпіталю. Офіційний представник американських військ в Афганістані, полковник Брайан Трайбс, заявив, що "американські сили завдали удару в міста Кундуз у 02:15 (місцевий час)... проти озброєних осіб", запевнивши, що цей "інцидент розслідується".

 

"Лікарі без кордонів" зазначають, що на момент бомбардування в госпіталі було 105 хворих і 80 осіб персоналу. 30 лікарів досі не виявлені. Сам госпіталь отримав низку руйнувань і "дуже пошкоджений".

"Ми глибоко вражені нападом, вбивством наших співробітників та пацієнтів і тяжкими наслідками, завданими охорони здоров'я в Кундуз", - заявили в організації.

В русі "Талібан" відзначають, що їх бойовиків в госпіталі на момент бомбардування не було.

Нагадаємо, рух "Талібан" захопило місто Кундуз 28 вересня. Це перший захоплений ними велике місто з моменту початку військової допомоги США у 2001 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.