Лише один з 20 авіаударів РФ спрямований проти ІДІЛ - британський міністр

Субота, 3 жовтня 2015, 13:09

Міністр оборони Великобританії Майкл Феллон повідомив, посилаючись на попередні дані британської розвідки, що лише один з 20 авіаударів російських ВПС у Сирії завдають по цілях, пов'язаних з "Ісламською державою" (ІДІЛ).

В інтерв’ю таблоїду The Sun, Феллон повідомив, що спецслужби країни щодня аналізують дані про російські удари з повітря по цілях у Сирії. "Переважна більшість з них не спрямовані проти ІДІЛ", - наголосив він.

"Отримані нами докази свідчать про те, що російські бойові літаки бомбардують райони, населені мирними жителями, що призводить до загибелі цивільних", зазначив керівник британського оборонного відомства. Крім того, цілями авіаударів стають також сили опозиційного повстанського угрупування "Вільна сирійська армія", що веде боротьбу проти президента Башара Асада.

Водночас британський міністр заявив, що не вважає, що президентові Росії вдалося "завдяки своєму маневру досягти переваги" над міжнародною антитерористичною коаліцією. "Він ускладнив ситуацію в Сирії", - наголосив Феллон та додав, що заходу є що протиставити політиці Кремля.

Керівник оборонного відомства Великої Британії також виступив за участь Королівських військово-повітряних сил в нальотах на позиції бойовиків "Ісламської держави" у Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.