Ірану доведеться змиритися зі зміщенням Асада - Саудівська Аравія

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 09:51

Саудівська Аравія вважає, що Іран в будь-якому випадку має погодитися на відсторонення Башара Асада від влади, яке б рішення про врегулювання сирійського конфлікту не ухвалили.

 Про це заявив саудівський міністр закордонних справ Адель аль-Джубейр в інтерв'ю ВВС.

За його словами, "немає жодних сумнівів" в тому, що Асад має бути усунений. "Або він піде в рамках політичного процесу, або його доведеться прибрати силою", - заявив аль-Джубейр.

У Відні, тим часом, тривають міжнародні переговори, під час яких обговорюють майбутнє Сирії, військові кампанії Росії і коаліції на чолі з США проти "Ісламської держави" і доля режиму президента Асада.

Росія та Іран підтримують режим Асада. Обидві країни прямо або опосередковано беруть участь у військовому конфлікті у Сирії. США та їхні союзники виступають за відсторонення Башара Асада від влади.

У переговорах, поряд з дипломатами США, Євросоюзу, провідних країн Західної Європи, Саудівської Аравії, Росії, Туреччини та інших держав Близького Сходу, вперше офіційно беруть участь представники Ірану.

Як повідомлялося, у Франції пройшли переговори щодо сирійського конфлікту з представниками із США, Європи, Йорданії і Туреччини, але без сирійських союзників - Росії та Ірану.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.