ГПУ має припинити підривати реформи і захищати корумпованих прокурорів - посол США

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 12:26

Генеральна прокуратура України повинна припинити підривати реформи і захищати корумпованих прокурорів у своїх рядах.

Про це заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, виступаючи на відкритті конференції бізнес-ради "США-Україна" в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Генеральна прокуратура повинна припинити підривати реформи, захищати корумпованих прокурорів в своїх рядах, таких як заарештовані в липні горезвісні "діамантові прокурори", а також припинити блокування кримінальних розслідувань хабарництва, змов і політичних угод", - сказав Пайєтт.

Він зазначив, що США підтримують створення ефективної Генпрокуратури, якій українці можуть довірити захист своїх прав.

Посол в черговий раз висловив підтримку заступникам генерального прокурора України Давиду Сакварелідзе і Віталій Касько, "які працюють над призначенням незалежного генерального інспектора для розслідування і судового переслідування корумпованих осіб в рамках Генпрокуратури".

"Тривожним сигналом стали коментарі Касько для ЗМІ на цьому тижні про те, що він та інші реформатори всередині ГПУ перебувають під сильним тиском. Це є ознакою того, що в цій важливій установі проходить важка битва між старою і новою Україною", - повідомив посол США.

Як повідомлялося, генпрокурор України Віктор Шокін відмовився виконувати пункти Плану дій з візової лібералізації, що наразі зриває можливе скасування віз до ЄС.

Посол ЄС в Україні Ян Томбінський написав листа до МЗС України, в якому вимагає замінити "четвірку Шокіна", що має обрати кандидатури на адміністративні посади до Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Детальніше читайте в статті "Європейської правди" "Віктор Шокін розпочав велику війну. Проти МЗС та безвізового режиму".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.