ЄС за два місяці депортував 569 нелегалів

Субота, 31 жовтня 2015, 15:18

C вересня держави ЄС вислали за межі Євросоюзу 569 мігрантів, яким було відмовлено у статусі біженця. Для їх депортації було організовано як мінімум 13 спецрейсів у країни Балканського півострова, а також Африки і Азії.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на дані Єврокомісії.

Більше 150 депортованих були вислані з Німеччини. При цьому тільки за один день, 30 жовтня, у ФРН прибутку більше дев'яти тисяч нових біженців.

Як випливає з документів з організації рейсів, останній з яких датований 23 жовтня, в процесі брало участь європейське прикордонне агентство Frontex.

Польоти здійснювалися до Албанії, Вірменії, Грузії, Косово, Нігерії та Пакистану. Крім того, в жовтні були здійснені чотири польоту з Італії, на борту літаків в цілому знаходилися 153 пасажири, депортовані в Єгипет і Туніс.

Як відмічає видання - жорсткість процедури висилки біженців, яким відмовлено в притулок, за межі Євросоюзу стало частиною нової політики ЄС щодо подолання міграційного кризи.

На початку жовтня міністри внутрішніх справ розробили і прийняли масштабний план, що дозволяє прискорити і спростити процедуру видворення. Однією з її цілей повинно було стати застереження проти неконтрольованої міграції.

Надалі літаки для депортації біженців з країн Євросоюзу, будуть організовані і оплачені структурами ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.