Росія готує наземну операцію в Сирії - ЗМІ

Вівторок, 6 жовтня 2015, 08:34

Росія планує проведення наземної операції в Сирії.

Про це повідомляє CNN з посиланням на двох представників Пентагону.

Як стверджує телеканал, протягом останніх днів РФ перевела до Західної Сирії кілька наземних бойових озброєнь і війська у зону, яка контролюється силами Асада, що можуть планувати наступ на опозиційні сили.

За словами одного з американських чиновників, США розглядає такі переміщення як активізацію РФ своєї діяльності на землі з наміром атакувати опозиційні війська, а не боротися з ІДІЛ.

Переведене росіянами обладнання включає кілька частин артилерії, а також чотири системи залпового ракетного вогню БМ-30.

Окрім того, кілька тижнів тому Росія направила близько півдюжини артилерійських гармат в порт Латакія.

США спочатку вважали, що це для оборони порту, але останні кроки є ознакою можливого наземного нападу в найближчі дні, сказав чиновник.

Зброя була помічена між містами Хомс та Ідліб.

Як повідомлялося, уряди Франції, Німеччини, Катару, Саудівської Аравії, Туреччини та США закликають Росію зупинити авіаудари по позиціях сирійської опозиції.

Росія з 30 вересня щоденно наносить авіаудари на території Сирії, заявляючи, що їхні цілі - позиції "Ісламської держави".

Однак, за даними американської сторони, російські літаки також завдавали авіаударів у районах, які перебувають під контролем урядових військ і де немає бойовиків ІДІЛ.

На заході Сирії сформована повноцінна змішана авіагрупа військово-повітряних сил РФ. Перекидання літаків у Латакію почалося паралельно з проведенням військових навчань у Росії в середині вересня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.