Порушення РФ авіапростору Туреччини "не видається випадковим" - генсек НАТО

Вівторок, 6 жовтня 2015, 12:13

Порушення турецького повітряного простору російськими військовими літаками в минулі вихідні "не виглядає як випадковість".

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг напередодні міністерської зустрічі Альянсу.

Столтенберг також заявив, що Росія не представила "ніяких реальних пояснень" про два порушення, які він назвав "неприйнятними".

"Російські бойові літаки порушили повітряний простір Туреччини. Це неприпустимо. Ось чому я вчора провів спеціальне засідання Північноатлантичної Ради. Союзники по НАТО висловили солідарність з Туреччиною. Вони засудили порушення повітряного простору НАТО росіянами. Я закликаю Росію, уникати ескалації напруженості у відносинах з Альянсом", - сказав Столтенберг.

Як повідомлялося, російський військовий літак порушив повітряний простір Туреччини поблизу сирійського кордону у суботу, 3 жовтня.

МЗС Туреччини викликав посла Росії в Анкарі, щоб висловити йому протест у зв'язку з порушенням.

Посольство Росії в Туреччині підтвердило факт порушення російським військовим літаком турецького повітряного простору, але пояснило це несприятливими погодніми умовами.

У вівторок Туреччина повторно викликала російського посла для пояснень з приводу другого порушення повітряного простору країни, яке сталося у неділю, 4 жовтня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.