Російська авіація завдала удару по Пальмірі

Вівторок, 6 жовтня 2015, 14:52

Російська авіація завдала удару по сирійському місту Пальміра, яке знаходиться під контролем "Ісламської держави", і північних регіонах провінції Алеппо.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на інформацію сирійського телебачення і спостерігачів.

В результаті авіаударів знищено 20 транспортних засобів і три склади із озброєнням. В Алеппо удари припали на міста Аль-Баб і Дейр Хафер, приблизно в 20 км на схід від військового аеродрому, який в даний час захоплений бойовиками ІДІЛ.

За даними спостерігачів, в Пальмірі від авіаударів загинули 15 бойовиків "Ісламського держави". По всій Сирії російські літаки здійснили не менше 34 ударів з повітря за останні 24 години.

Міноборони РФ на своїй сторінці в Facebook, підтверджує інформацію про авіаудари, проте у повідомленні фігурує місто Тадмор - це поселення поряд із Пальмірою і власне давня назва міста.

У повідомленні йдеться  про 20 знищених танків. В операції брали участь пара штурмовиків Су-25, а також бомбардувальник Су-24М.

Пальміра є об'єктом всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Бойовики "Ісламського держави" захопили місто в травні після відступу сирійських урядових військ. Вони підірвали кілька давніх храмів, а також знамениту Тріумфальну арку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.