Яценюк хоче позбавити диппаспортів тих, хто не підтримає "безвізовий пакет"

Середа, 7 жовтня 2015, 14:56

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що депутати, які не голосуватимуть за пакет законів щодо лібералізації візового режиму між Україною і ЄС мають бути позбавлені дипломатичних паспортів.

Про це він сказав на засіданні уряду у середу, повідомляє Урядовий портал.

"Учора, як тільки треба було голосувати за додаткові доходи для олігархів у газовому бізнесі, - з п’ятої спроби знайшлося 228 голосів. Думаю, що парламент проявить мудрість, і завтра всі закони, які є необхідною передумовою для отримання громадянами України безвізового режиму, будуть прийняті Верховною радою", - сказав він.

Арсеній Яценюк звернувся до тих народних депутатів, які не підтримують закони щодо запровадження безвізового режиму.

"Народні депутати, які проти реформ і проти підтримки урядових законопроектів, уже для себе безвізовий режим запровадили. Тому що у них є дипломатичні паспорти.

Ті, хто не проголосує за ці закони, вважаю, повинні бути позбавлені дипломатичних паспортів, і будуть разом з громадянами України стояти в чергах і отримувати візи на загальних підставах. Шлях для цього ми знайдемо" - попередив Яценюк.

Як повідомлялося, представництво Європейського союзу чекає на проведення в Раді "безвізового дня", присвяченого ухваленню законів у рамках плану дій візової лібералізації (ПДВЛ), і підкреслює, що Україна лишила прогалини у виконанні обіцянок в сфері боротьби з корупцією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.