Суд в Гаазі став на крок ближчим до розслідування злочинів РФ у Грузії

Четвер, 8 жовтня 2015, 15:25

Прокурор Міжнародного кримінального суду звернеться до суду з проханням надати дозвіл на початок повноцінного розслідування міжнародних злочинів, вчинених на території Грузії під час війни, розв’язаної РФ в серпні 2008 року.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Міжнародного кримінального суду.

Як нагадали в суді, про початок попереднього вивчення ситуації в Грузії було оголошено 14 серпня 2008 року.

"Прокурор Фато Бенсоуда прийшла до висновку, що є вагомі підстави вважати, що на території Грузії під час збройного конфлікту 2008 року були вчинені злочини, які перебувають в юрисдикції Міжнародного кримінального суду", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, згідно з Римським статутом, прокурор найближчим часом подасть заявку до Палати попереднього розгляду на дозвіл почати повноцінне розслідування.

"Після отримання запиту судді Міжнародного кримінального суду повинні будуть прийняти рішення про розслідування, грунтуючись на отриманих від прокурора документах та інших підтвердних матеріалах", - уточнили в суді.

Палата попереднього розгляду, яка займатиметься розглядом цього питання, складається з суддів Джойса Алуоча (Кенія), Куно Тарфуссера (Італія) і Петера Ковача (Угорщина).

Для України ця справа є дуже важливою оскільки вона може стати тестом  на те, чи можливо буде притягати до відповідальності військових РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.