ЄС до 2020 року виділить 800 млн євро на політику повернення мігрантів

Четвер, 8 жовтня 2015, 18:39

Щонайменше 800 млн євро будуть виділені Євросоюзом до 2020 року на політику повернення мігрантів.

Про це йдеться у висновках ради міністрів внутрішніх справ країн ЄС.

"Для збільшення ефективності системи повернення мігрантів потрібні адекватні фінансові ресурси. Фонд з притулку, міграції та інтеграції буде підтримувати дії країн-членів, які планують виділити понад 800 млн євро на програми повернення мігрантів", - йдеться в документі.

При цьому держави-члени домовилися активізувати роботу з повернення мігрантів і обговорили можливість створення сили для охорони кордону для того, щоб впоратися з потоком мігрантів.

"Збільшення відсотка повернення повинне діяти в якості стримуючого фактора для нелегальної міграції", - зазначили міністри. Крім того вони підтримали такий захід як затримання для нелегальних мігрантів перед їх видворенням з країн ЄС.

ЄС також планує застосовувати більше важелів впливу на африканські та інші бідні країни, зокрема, шляхом фінансової підтримки, для того, щоб вони приймали мігрантів, яких видворили з ЄС.

Слід зазначити, що раніше ЗМІ повідомляли, що ЄС протягом найближчих тижнів депортує близько 400 тисяч мігрантів, яким буде відмовлено у наданні притулку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.