Депутати не стали розглядати власну недоторканість навіть задля скасування віз

Четвер, 8 жовтня 2015, 19:30

Під час "безвізового дня" Верховна рада не поставила на розгляд два ключових законопроекти, необхідні для візової лібералізації з Євросоюзом – щодо недоторканості суддів та народних депутатів, а також щодо заборони дискримінації при працевлаштуванні.

Голова ВР перейшов до інших питань порядку денного, а згодом – закрив сесію.

Також не була розглянута низка законопроектів у сфері міграції та надання притулку та внесення змін до закону про Державне бюро розслідувань.

Водночас, за підсумками дня було ухвалено (хоча й проблемами) 7 проектів з "безвізового пакету". За деякі законопроекти доводилося голосувати кілька разів. Чотири з них було проголосовано лише в першому читанні. Пообіді депутати підтримали в другому читанні та в цілому два закони, що впроваджують держфінансування політичних партій (2138а та 2123а), а також в першому – проект закону про трудову міграцію (2330а).

Як повідомляла Європейська правда, раніше представники уряду неодноразово наголошували, що безвізовий пакет має бути ухвалений якнайшвидше, бо в іншому разі є високий ризик, що в грудні  ЄС оголосить про неготовність України до скасування візового режиму для українців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.