Єврокомісія: слова Юнкера не суперечать політиці ЄС щодо РФ

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 13:49

Слова президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера про необхідність кращих стосунків з Росією не суперечать політиці ЄС щодо РФ.

Про це заявив представник Єврокомісії Маргарітіс Схінас під час щоденного брифінгу в Брюсселі.

Повторюючи тези Юнкера, він зазначив, що США мають свій інтерес у стосунках з РФ, і ЄС має свій інтерес.

"Перше - ми як Євросоюз маємо власний інтерес. Друге - Європа потребує Росію як партнера. Третє - ми повинні чітко дати Росії зрозуміти, що є речі, які ми не приймаємо, але є й такі речі, які приймаємо. І ми повинні продовжувати діалог з Росією", - сказав Схінас.

При цьому, відповідаючи на запитання, чи означають слова Юнкера зміну ставлення ЄС і в питанні санкцій щодо Росії, представник Єврокомісії зазначив, що відповідні рішення про санкції вже прийняті і ніхто не ставить їх під сумнів.

"Президент Юнкер і Єврокомісія цілковито обізнані з рішеннями ЄС щодо Росії", - зазначив Схінас, додавши, що в сказаному Юнкером нема нічого нового.

"Президент Юнкер часто говорив про необхідність тримати канали спілкування з РФ відкритими. Це не йде в розріз з нинішньою політикою ЄС щодо Росії" - сказав він.

Як повідомлялося, Юнкер напередодні заявив, що Європі потрібні кращі стосунки з Росією, хоч це і не виглядає "сексуально".

В той же час у Росії зраділи заяві Юнкера про те, що Європа повинна докладати зусилля в напрямку практичних відносин з РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.