США закрили програму підготовки сирійських повстанців вартістю $500 млн

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 16:14

Адміністрація президента США Барака Обами закрила програму Пентагону вартістю $500 млн за навчання та оснащення сирійських повстанців.

Про це повідомляє New York Times.

За словами представників Адміністрації, програма за час свого існування не змогла підготувати будь-які види наземних бойових сил, здатних подолати "Ісламську державу" в Сирії.

Очікується, що Пентагон офіційно оголосить про завершення програми в п'ятницю, сказав міністр оборони Ештон Картер після зустрічі у Лондоні з британським колегою Майклом Фэллоном, де в тому числі обговорювалися війна в Сирії і Іраку.

Високопоставлений чиновник Міністерства оборони США на умовах анонімності сказав, що більше не буде вербування так званих помірних сирійських повстанців для проходження програми навчання в Йорданії, Катарі, Саудівській Аравії або Об'єднаних Арабських Еміратах.

Замість цього буде створено набагато менший навчальний центр в Туреччині, де невелика група військових - в основному, лідери опозиційних груп - будуть навчатися оперативним маневрам, як, наприклад, викликати авіаудари.

Раніше передбачалося, що програма підготує 5400 бійців у цьому році, і 15 тисяч протягом найближчих трьох років. Проте кілька тижнів тому стало відомо, що в Сирії на боці повстанців воюють лише кілька десятків підготовлених бійців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.