В Держдумі РФ вже очікують на перегляд санкційної політики ЄС

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 19:50

Зняття Євросоюзом заборони на торгівлю з РФ компонентами ракетного палива підтверджує, що від обмежувальних заходів страждає і сам ЄС, а також дозволяє сподіватися, що це рішення стане першим кроком до перегляду санкційної політики.

Про це заявив ТАСС голова комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Олексій Пушков.

"Я це розглядаю як - на сьогоднішній день - виключення з правил, з неправильних і шкідливих для самого Євросоюзу правил. І, якщо пов'язати це із заявою глави Єврокомісії Жан-Клода Юнкера, будемо сподіватися, що це перший крок у бік перегляду санкційної політики щодо Росії ", - сказав Пушков.

Він погодився, що в даному випадку мова йде про лише один елемент поставок в Росію високотехнологічного палива, але "ситуація показова: насправді санкції б'ють не тільки по такій специфічній продукції, але вони б'ють і по більш широкому колу товарів, які ЄС міг би поставляти в Росію ".

Серед таких депутат виділив насамперед сільськогосподарські товари.

"При тому, що ЄС уточнив, що це стосується тільки одного виду продукції і це зроблено виключно в інтересах Європейського космічного агентства, проте це підтверджує ту істину, що від санкцій страждає і сам ЄС, - підкреслив Пушков. - У даному випадку я думаю, що багато європейських фірм хотіли б, щоб і їх високотехнологічна продукція надходила на російський ринок ".

Нагадаємо, раніше ЄС виключив з санкційного списку проти Росії компоненти ракетного палива, які необхідні для запуску в рамках європейських космічних програм.

Як повідомлялося, Юнкер напередодні заявив, що Європі потрібні кращі стосунки з Росією, хоч це і не виглядає "сексуально".

В той же час у Росії зраділи заяві Юнкера про те, що Європа повинна докладати зусилля в напрямку практичних відносин з РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.