Лідери урядової коаліції в Німеччині не дійшли згоди в питанні біженців

Неділя, 1 листопада 2015, 17:38

Лідери партій, які утворюють в Німеччині урядову коаліцію, не змогли знайти компроміс у питанні врегулювання кризи біженців.

 Про це повідомляє "Німецька хвиля".

 Попри здебільшого спільну позицію, залишаються "відкриті питання, або ж такі, які потребують прояснення", а тому переговори мають продовжити у четвер, 5 листопада, повідомив речник уряду Штеффен Зайберт.

Зокрема, так і не було знайдено компроміс у питанні транзитних зон для реєстрації шукачів притулку.

Під час зустрічі, в якій взяли участь канцлер Ангела Меркель (Християнсько-демократичний союз - ХДС), лідер баварського Християнсько-соціального союзу (ХСС) Горст Зеегофер та віце-канцлер, лідер соціал-демократів Зігмар Габріель, йшлося також про кращий контроль припливу біженців та про розподіл шукачів притулку, які мають шанси залишитися.

Зокрема, ХДС/ХСС виступають за реєстрацію та швидку депортацію біженців на кордоні, для чого пропонують створити "транзитні зони". Соціал-демократи відкидають цю ідею, вважаючи її недоцільною. Натомість вони пропонують створити окремі центри реєстрації в пунктах первинного прийому біженців.

Раніше повідомлялося, що рівень підтримки партії канцлера Німеччини Ангели Меркель впав до трирічного мінімуму на тлі міграційної кризи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: