ЄС очікує, що Росія не буде вводити ембарго проти України

Середа, 11 листопада 2015, 10:13

У Євросоюзі очікують, що Росія утримається від застосування нових санкцій проти України, а також не зніме з України наявних преференцій.

Про це заявила європейський комісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом в інтерв'ю УНІАН.

"Ми вирішили, що ЗВТ (з Україною) набуде чинності, і Росія має це прийняти. Ми сказали, що якщо у Росії є стурбованість, яка носить практичний характер, коли мова йде про застосування ЗВТ (а це можуть бути і ветеринарні сертифікати, і деякі аспекти співпраці, тобто, дуже технічні, але важливі питання), то ми готові допомогти Росії", - сказала Мальмстрем.

За її словами, поки ЄС і Росія не досягли домовленостей з цього питання, "але ми, як і раніше, оптимістичні щодо того, що ми можемо знайти вихід".

На питання про те, чи дійсно вона вірить у можливість домовитися з росіянами, Мальмстрьом відповіла: "Принаймні, ми маємо спробувати".

"У мене є повна підтримка всіх держав-членів, включаючи Єврокомісію. І ваш уряд неодноразово заявляв - угода набуде чинності з 1 січня наступного року, що б не говорила Росія. Якщо ми домовимося з ними раніше – чудово. Але вона набуде чинності в будь-якому випадку", - підкреслила єврокомісар.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.