Прем'єр Сербії повернувся до Сребрениці, де його закидали пляшками і камінням

Середа, 11 листопада 2015, 15:22

Прем'єр-міністр Сербії Александар Вучич віддав шану мусульманам, загиблим у 1995 році в Сребрениці, через чотири місяці після того, як на траурній церемонії з натовпу в нього полетіли каміння і пляшки.

Про це повідомляє ВВС.

Вучич поклав вінок із білих троянд біля меморіалу Сребрениці разом із лідером боснійських мусульман Бакіром Ізетбеговичем. Навколо меморіалу були вжиті серйозні заходи безпеки.

Сербського прем'єра супроводжував мер Сребрениці Джаміль Дуракович, який сказав, що поважає рішення Вучича знову повернутися до міста. Він назвав Вучича "мужнім чоловіком", чий візит зробить більш позитивним майбутнє міста.

Вучич 1 липня був змушений покинути церемонію вшанування пам’яті під час 20-ї річниці масових вбивств у Сребрениці після того, як люди почали кидати пляшки з водою і камені в нього.

Більше 100 тисяч людей були вбиті під час війни 1992-95 в Боснії, під час якої Сербія підтримала боснійських сербів в їхньому прагненні відокремитися і приєднатися до Сербії.

Як повідомлялося, сербський і боснійський уряди провели своє перше спільне засідання в Сараєво. Сторони намагаються поліпшити відносини через більш ніж два десятиліття після розпаду Югославії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.