Порошенко нагородив Сороса орденом Свободи

Фото. Оновлено
Четвер, 12 листопада 2015, 18:14

Президент України Петро Порошенко нагородив засновника фундації "Відкрите суспільство" та відомого мецената Джорджа Сороса орденом Свободи.

Про це йдеться в повідомлені на сайті адміністрації Президента.

"Ваша активна діяльність протягом останніх років надзвичайно сприяла демократичним змінам, які зараз відбуваються в Україні. Тому для мене велика честь вручити Вам сьогодні цю високу нагороду з символічною назвою – орден Свободи", – наголосив Порошенко.

"Цей чоловік відмовлявся приймати будь-які державні нагороди будь-яких держав протягом чверті століття. Хоча пропонувалось чимало. Але сьогодні вирішив зробити виняток для Украіни. George Soros. Кавалер Ордену Свободи- найвищоі украінськоі відзнаки, призначеноі для іноземних громадян", - прокоментував нагороду Сороса голова правління фонду "Відродження" Олександр Сушко на своїй сторінці у Facebook.

Порошенко нагородив Сороса орденом Свободи (фото - зі сторінки Порошенка в Twitter)

Водночас Порошенко під час нагородження відзначив значну роль у розвитку держави та затвердженні демократії, яку вже протягом 25 років відіграє діяльність фонд, заснований Соросом.

Порошенко також висловив подяку за зусилля Сороса та його довгостроковий комплексний план з підтримки України, а також за фахові поради щодо широкого кола питань державних фінансів.

В указі про нагородження відзначається, що Сороса нагороджено "за значні особисті заслуги у зміцненні міжнародного авторитету Української держави, вагомий внесок у впровадження соціально-економічних реформ, багаторічну плідну діяльність".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.