ФБР не бере участі у розслідуванні аварії А321 в Єгипті - ЗМІ

П'ятниця, 13 листопада 2015, 09:10

Слідчі Федерального бюро розслідувань (ФБР) та експерти Національної ради з безпеки на транспорті США (NTSB) не беруть участь у з'ясуванні причин катастрофи російського лайнера А321 в Єгипті.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела в цих відомствах.

Представник ФБР заявив, що бюро запропонувало єгипетським і російським експертам допомогу та експертно-криміналістичну підтримку, але станом на четвер пропозиції не були прийняті.

Представник NTSB заявив, що за останні кілька днів агентство на неофіційній основі консультувало єгипетських слідчих по телефону з деяких питань, але жодної офіційної угоди не було.

У відомстві зазначили, що звичайною практикою є запрошення Національної ради з безпеки на транспорті США для розслідування авіаційних подій у різних країнах.

У той час як ФБР включається у розслідування за кордоном, якщо можливою причиною катастрофи міг бути тероризм.

Нагадаємо, французький телеканал France 2 з посиланням на одного зі слідчих повідомив, що бортовий самописець російського літака A321, який розбився у Єгипті, записав звук вибуху на борту.

Згодом агентство Reuters повідомило, що слідчі на 90% впевнені, в тому, що шум, який чути в кінці запису "чорної скриньки" в кабіні А321,був викликаний бомбою.

Раніше повідомлялося, що британські та американські спецслужби перехопили переговори бойовиків "Ісламської держави" в Сирії та Єгипті, які свідчать, що на борту А321 була бомба.

Як відомо, лайнер А321 авіакомпанії "Когалимавіа", що летів з єгипетського Шарм-ель-Шейха до Санкт-Петербурга, розбився вранці 31 жовтня.

На борту перебували 224 людини: 217 пасажирів (з них 24 - діти)  і 7 членів екіпажу, усі вони загинули.

За даними МЗС України, на борту літака також перебували 4 громадянина України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.