Росія розгорнула в Сирії новітні ракетні комплекси С-400 - ЗМІ

Фото
П'ятниця, 13 листопада 2015, 10:49

Росія розгорнула передові зенітні ракетні системи ППО С-400 на авіабазі Хмеймім на сирійському узбережжі у провінції Латакія.

Про це повідомляє британське видання Daily Mail.

Надсучасні ракетні системи С-400 (за класифікацією НАТО SA-21 "Growler") мають максимальну дальність ураження 400 км і здатні збивати літак на висоті до 27 км – що більш ніж вдвічі перевищує крейсерську висоту пасажирського авіалайнера.

Російське Міністерство оборони запросило групу з 50 іноземних журналістів на авіабазу в Латакії, на території якої вдалося побачити радіолокаційні системи.

 натисніть для збільшення

Ракетна система складається із трьох основних частин: центрального контрольного пункту, радіолокаційного комплексу, здатного відстежувати до 300 цілей, і зенітно-ракетних пускових установок.

Дальність ураження зенітно-ракетної системи покриває площу, що охоплює більшу частину Сирії, Південну Туреччину, Кіпр, східне Середземномор'я, а також частину Ізраїлю.

 Райони, яких можуть досягти ракети С-400 з бази Латакія

Експерти відзначають, що розгорнувши С-400 в Латакії, Росія надсилає чіткий сигнал Туреччині та Ізраїлю, а також створює щит над прибережними районами Сирії.

Також не виключений черговий "випадковий" витік інформації про російське озброєння, як це було із надсекретною системою "Статус-6".

С-400 здатний перехоплювати крилаті ракети та інші потенційні повітряні загрози. Він також вважається серйозною загрозою для військових літаків, таких як британські винищувачі "Торнадо" та F-15 і F-16 ВПС США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.