Австрія, ФРН, Франція і Швеція тимчасово повернули прикордонний контроль

Субота, 14 листопада 2015, 11:39

Окремі країни Шенгенської угоди, зокрема, Австрія, ФРН, Франція, Швеція, тимчасово ввели прикордонний контроль на своїх кордонах на період з 13 листопада по 13 грудня 2015 року.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"Франція тимчасово відновила такий контроль на всіх видах транспорту (повітряний, залізничний, морський, річковий, автомобільний) на період з 13 листопада по 13 грудня 2015 у зв'язку з проведенням 21-ї Конференції Сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату та 11-ї Зустрічі Сторін Кіотського протоколу", - йдеться в повідомленні.

У МЗС звертають увагу - зазначені обмеження не припиняють право на в'їзд іноземців в країни Шенгенської угоди і не змінюють перелік необхідних документів для їх відвідування. "У той же час, важливо враховувати, що прикордонний контроль може здійснюватися як у постійних місцях контролю, так і мобільними постами в прикордонній зоні країн", - зазначили в українському зовнішньополітичному відомстві.

Органи, уповноважені здійснювати таку перевірку, мають право вимагати документи, що є підставою для перебування або проживання в країні слідування іноземця та підтверджують мету поїздки, бронювання готелю чи місця проживання, наявність фінансових коштів для покриття витрат, пов'язаних з подорожжю, тощо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.