Британський суд визнав українця невинним у підготовці теракту

Субота, 14 листопада 2015, 14:46

Вадим Безкоровайний, який звинувачувався у Великій Британії в підготовці терористичного акту, визнаний судом присяжних засідателів невинним.

Як повідомляє BBC, його звинувачували в підготовці нападу на російське посольство в Лондоні.

33-річний Вадим Безкоровайний був заарештований в березні 2014 року. Однією з головних доказів було написане Безкоровайным звернення, в якому він говорить про руйнування посольства як про доконаний факт і закликає до протестів і "військових дій" на російській території.

Адвокат Безкоровайного заявив, що вчинки його підзахисного не були схожі на дії терориста і носили несерйозний, хлоп'ячий характер. За його словами, Вадим Безкоровайний навіть не намагався виготовити бомбу.

Вадим Безкоровайний тим не менше поки не випущений на свободу, оскільки міністру внутрішніх справ належить вирішити питання про його депортацію.

Безкоровайний не має права на проживання у Великій Британії, де він перебував нелегально за польським паспортом на ім'я Кароля Білецького.

У 2014 році він був заарештований і засуджений на три роки за використання чужих документів та перешкоджання правосуддю. Його термін ув'язнення був скорочений і офіційно закінчився цієї осені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.