Прокуратура Бельгії спростовує інформацію про затримання терориста

Понеділок, 16 листопада 2015, 13:56

Прокуратура Бельгії спростувала попередню інформацію, оприлюднену ЗМІ, щодо затримання Салеха Абдеслама, який вважається причетним до здійснення терактів у Парижі.

Про це повідомляє RBTF.

Як зазначає бельгійське радіо, під час операції в районі Моленбек, справді затримано одну особу, проте це не Абдесалам.

Водночас федеральна поліція, яка наразі продовжує операцію в Брюсселі, попросила ЗМІ припинити транслювати кадри з Моленбеку.

Нагадаємо, раніше бельгійський телеканал RTL повідомив, що поліція Брюсселю затримала одного з підозрюваних у здійсненні терактів в Парижі.

Як відомо, Салеха Абдеслама підозрюють в причетності до розстрілу людей в ресторанах і барах Le Carillon, Le Petit Cambodge, Bonne Bière і La Belle Equipe. Його оголошено в розшук у Бельгії і Франції.

Абдеслам - громадянин Франції, 1989 року народження, жив у Брюсселі. Він є власником автомобіля Polo, на якому терористи приїхали в театр Bataclan. Поки не ясно, чи брав участь він безпосередньо в нападі, або ж тільки надавав допомогу терористам.

Старший брат Салаха Абдеслама Ібрагім Абдеслам, 1984 року народження, ідентифікований як терорист, який підірвав себе в кафе Comptoir Voltaire о 21:43 у п'ятницю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.