Протести курдів після виборів у Туреччині: поліція застосувала сльозогінний газ

Фото
Понеділок, 2 листопада 2015, 08:51

Після оголошення попередніх результатів виборів у Туреччині незгодні з ними курди вийшли на вулиці південно-східного міста Діярбакир, що вважається "столицею" курдів.

Про це повідомляє Wall Street Journal.

В протестах взяла участь в основному курдська молодь, що встановила на вулицях барикади і робила постріли в повітря. У відповідь поліція застосувала  сльозогінний газ і водомети.

фото Reuters 
 

"Тепер Туреччина стане державою однієї людини. Мирний процес був потрібен йому (президенту Туреччини Реджепу Ердогану – ред.) лише для того, щоб наростити свої сили. Я не вірю у відновлення мирних переговорів", - сказав один з учасників протестів.

В той же час правляча Партія справедливості і розвитку декларує готовність до мирних переговорів і діалогу, як і непримиренність у боротьбі з тероризмом.

"Сьогодні прихильники тероризму  були поховані у скриньках для голосування", - заявив прем’єр-міністр країни Ахмет Давутоглу.

Згідно з результатами виборів, прокурдська Народна демократична партія в порівнянні з червнем втратила підтримку, набравши 10,7% (ледь перевищивши прохідний бар’єр у 10%)ю

Як відомо, збройне протистояння між турецькою армією і курдським ополченням відновилося у липні цього року після дворічної перерви. Турецькі військові від липня знищили до двох тисяч курдських бойовиків і джихадистів (одночасно Туреччина веде боротьбу і з "Ісламською державою").

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.