Лист Юнкера до Путіна не означає зміну позиції ЄС - Єврокомісія

Понеділок, 23 листопада 2015, 13:57

ЄС готовий розглянути можливість співпраці з Євразійським економічним союзом (ЄАЕС), але тільки за умови виконання мінських угод.

Про це заявив представник Єврокомісії Маргарітіс Схінас під час брифінгу у Брюсселі, коментуючи лист президента ЄК Жан-Клода Юнкера до президента РФ Володимира Путіна.

"Цей лист жодним чином не представляє нову позицію, і в ньому ЄС не бере на себе якісь нові зобов’язання щодо Євразійського економічного союзу. Бачення спільного економічного і гуманітарного простору від Атлантики і до Тихого океану перебуває в рамках пакету заходів з імплементації мінських угод", - сказав він.

Схінас нагадав, що відразу після підписання мінських угод Єврокомісія закликала всі сторони до виконання мінських угод.

"У своєму листі президент Юнкер просто нагадує те, що він говорив після того як були підписані мінські угоди і виконує свою частину роботи, необхідну для пошуку мирного рішення кризи в Україні.

Комісія буде уважно стежити за тим, що робитиметься у цьому відношенні. І тільки після консультацій з державами-членами і в синхронізації з виконанням мінських угод Комісія готова розглянути можливість співпраці з ЄАЕС", - сказав представник Єврокомісії.

Раніше ЗМІ повідомили, що президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер написав листа президенту РФ Володимиру Путіну, пропонуючи більш тісні торговельні зв’язки між ЄС і Євразійським економічним союзом у разі дотримання перемир’я в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.