Міноборони РФ підтвердило втрату літака в Сирії

Вівторок, 24 листопада 2015, 10:54

За інформацією російського оборонного відомства над Сирією був збитий фронтовий бомбардувальник Су-24 російської авіагрупи.

Про це повідомляє ТАСС.

При цьому російське відомство наголошує, що Су-24 не порушував повітряний простір Туреччини, що підтверджується об'єктивними засобами контролю.

В міноборони повідомили, що літак зазнав аварії на території Сирії, імовірно, це відбулося в результаті обстрілу з землі.

Поки невідома доля пілотів, ймовірно, їм вдалося катапультуватися. Як зазначають у Міноборони, літак перебував на висоті 6 тисяч метрів. 

"Також з'ясовуються обставини падіння російського літака. Міноборони РФ зазначає, що весь час польоту літак знаходився виключно над територією Сирії. Це зафіксовано об'єктивними засобами контролю", - цитує агентство повідомлення російського відомства. 

Сьогодні вранці над Сирією був збитий фронтовий бомбардувальник Су-24 російської авіагрупи. За даними турецької влади, російський літак, перед тим як його збив турецький винищувач F-16, не реагував на попередження.

Літак впав в сирійській провінції Латакія біля кордону з Туреччиною, де базується російська авіація. Пілот і штурман катапультувалися.

Міноборони РФ наголошує, що Су-24 не порушував повітряний простір Туреччини. У відомстві повідомили, що літак зазнав аварії на території Сирії, імовірно, це відбулося в результаті обстрілу з землі.

Раніше ЗМІ повідомили, що сирійські турки захопили одного з пілотів. Російські військові вертольоти проводять пошуки пілотів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.