ЄС засудив рішення Верховного суду РФ щодо вироку Сенцову і Кольченку

Середа, 25 листопада 2015, 14:43

Євросоюз засудив рішення Верховного суду РФ, який постановив залишити без змін вирок кримчанам Олегу Сенцову і Олександру Кольченку.

Про це йдеться у заяві речниці високого представника ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріки Могеріні Майї Косьянчич.

"24 листопада Верховний суд РФ залишив у силі обвинувальні вироки українському режисеру Олегу Сенцову і українському активісту Олександру Кольченку, які були арештовані в травні 2014 року за підозрою в участі у заходах, що проводились за межами міжнародно визнаної території Росії, в Криму, який був незаконно анексований Росією", - йдеться у повідомленні.

"Як зазначалося в заяві від 25 серпня, ЄС розглядає справу як порушення міжнародного права і елементарних норм правосуддя. ЄС, як і раніше, закликає РФ негайно звільнити Сенцова і Кольченко і гарантувати їхнє безпечне повернення в Україну", - зазначається у заяві.

25 серпня 2015 року у Ростові-на-Дону Сенцова було засуджено до 20 років, а Кольченка - до 10 років позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії суворого режиму.

Світова спільнота неодноразово виступала із закликами до російської влади звільнити українських політв'язнів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.