В конференц-залі польського уряду більше не буде прапорів ЄС

Середа, 25 листопада 2015, 17:22

Після засідання польського уряду 24 листопада нова прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло дала прес-конференцію на тлі лише польських прапорів, прапорів ЄС в залі не було.

Вона підкреслила, що так віднині буде завжди, передає Польське радіо.

"Я дуже рада, що в такий важкий час Польща є членом ЄС і НАТО. Однак, ми ухвалили рішення про те, що засідання польського уряду, а також прес-конференції будуть проходити на тлі біло-червоних польських прапорів", - цитує видання главу польського уряду.

Як підкреслює Польське радіо, ситуацію прокоментували європейські ЗМІ. Так, видання Financial Times 24 листопада написало: "Нове консервативне і євроскептичні польський уряд прибрало прапор Євросоюзу – це символічний жест, який підкреслює його більш холодні відносини з Брюсселем і його більш патріотичний погляд на світ".

В той же час, польське видання Gazeta Wyborcza сьогодні відзначило, що таке рішення нового польського премʼєра свідчить про те, що вона не збирається слухати поляків.

"За останніми соціологічними опитуваннями 86% громадян Польщі схвально оцінюють перебування країни в ЄС", - підкреслює газета.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Польща виступає за відміну "Основоположного акту Росія-НАТО".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.