В Європарламенті позитивно оцінили проект поправок до Конституції України щодо правосуддя

Четвер, 26 листопада 2015, 09:48

Голова Комітету асоціації Україна-ЄС у Європарламенті Андрій Пленкович схвально відгукнувся про проект змін до Коституції Укрїани щодо децентралізації та реформування правсуддя.

Про це він розповів під час засідання Комітету у Стразбурзі, повідомляється на сайті Європарламенту.

Пленкович, зокрема, дав позивтину оцінку тому, що українська влада врахувала зауваження Венеціанської комісії щодо конституційних змін.   

"Ми провели дуже хорошу роботу з паном Джанні Букіккіо, президентом Венеціанської комісії, щодо процесу реформування в Україні. Цьому передувала дискусія з послами держав-членів ЄС в Раді Європи, на якому я був присутній разом з паном Букіккіо, на запрошення голови представництва ЄС в Раді Європи пана  Ярі Вілена", – сказав Пленкович після засідання.

Голова Комітету підкреслив, що децентралізація є важливим кроком на шляху до модернізації України, а також у контексті реалцізії положень мінських угод.

Також Пленкович подякував президенту України Петру Порошенку за те, що він вніс проект поправок до Конституції на розгляд Верховної Ради і висловив сподівання, що перше читання цих поправок відбудеться до Нового Року.

Також євродепутат вчергове підкреслив готовність Європарламенту і надалі підтримувати процес реформування системи правосуддя в Україні.  

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що парламент Брюсселя ратифікував Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.