Компанія Nestle визнала використання праці рабів у виробництві продукції

Четвер, 26 листопада 2015, 13:56

Компанія Nestle провела розслідування діяльності своїх тайських постачальників риби і встановила, що вони застосували працю рабів.

Після цього корпорація розробила План дій щодо запобігання застосуванню праці рабів у виробництві морепродуктів у Таїланді, пише Reutres.

Розслідування фактів праці рабів тривало рік.

За результатами розслідування було встановлено, що людей заманюють фальшивими обіцянками до Таїланду, а потім продають в рабство.  

Видання відзначає, що такий своєрідний "камінг-аут" міжнародної компанії став несподіванкою і гарним прикладом для інших корпорацій, котрі, як правило, закривають очі на дії постачальників з держав Азії та інших країн.

Правозахисна організація Verite, яка бореться з дискримінацією у сфері організації праці, привітала таку діяльність компанії у боротьбі з рабською працею.

Адже, як відомо, практично всі світові компанії закупають морепродукти в Таїланді, який є третім у світі експортером морепродуктів.

Агентство також нагадує, що американська юридична фірма Hagens Berman раніше звинуватила Nestle в імпорті морепродуктів від тайського постачальника, який виробляв їх з використанням рабської праці, та в імпорті какао-бобів від постачальника з Кот д'Івуару, який так само застосовував рабську працю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.