ЄС потрібна Угода про асоціацію з Україною - прем'єр Нідерландів

Четвер, 26 листопада 2015, 16:50

ЄС потребує Угоду про асоціацію з Україною, оскільки йому потрібні стабільні сусіди.

Про це заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте на спільній прес-конференції з президентом України Петром Порошенком у Гаазі.

"Угода про асоціацію створює можливості для спільної торгівлі. Нідерланди переконані в важливості цієї угоди. Саме тому ми її і підписали", - зауважив він.

Нідерланди та ЄС підписали угоди (про асоціацію з Молдовою, Грузією та Україною), також тому, що для нас важливо мати стабільні та успішні сусідні країни", - наголосив Рютте.

Водночас, він зауважив, що уряд Нідерландів врахує результати консультативного референдуму щодо Угоди про асоціацію з Україною.

"Закон дуже чіткий – уряд повинен переоцінити своє рішення після референдуму. Тобто спочатку ми маємо референдум і потім приймаємо рішення",  -зауважив він.

Разом з тим, прем'єр Нідерландів наголосив, що Угода про асоціацію немає нічого спільного з членством в ЄС та передбачає насамперед реформування України.

Як повідомлялося, Виборча рада Нідерландів призначила референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС  на середу 6 квітня 2016 року.

Раніше в Нідерландах зібрали необхідну кількість підписів для проведення консультативного референдуму щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Україною.

Зібрати підписи вдалося завдяки інтенсивній онлайн-кампанії сатиричного блогу GeenStijl, групи громадян Burgercomite ЄС ("Комітет громадян ЄС") і євроскептичного мозкового центру "Форум для демократії".

Як відомо, парламент Нідерландів завершив процедуру ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС 7 липня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.