В Єврокомісії стверджують про підвищену небезпеку кібернападів

Субота, 28 листопада 2015, 12:00

Єврокомісар з питань цифрової економіки та суспільства Гюнтер Оттінгер вважає, що сьогодні існує підвищена небезпека терористичних нападів, зокрема - на інфраструктуру Європи.

"Терористичні атаки майбутнього будуть здійснюватися не за допомогою поясів смертників", - цитує Deutsche Welle його інтерв’ю виданню Funke Mediengruppe.

За його словами, вони здійснюватимуться "проти чутливої інфраструктури економіки та суспільства". Зокрема, йдеться про системи енерго - та водопостачання, безпеки польотів тощо.

Відтак, на думку Оттінгера, Європа мусить зробити все задля гарантування безпеки цифрової інфраструктури. Для цього він вважає необхідним збільшення інвестицій на відповідні заходи.

Окрім того, єврокомісар закликав до уважнішого стеження та аналізу діяльності ісламістів в інтернеті. А європейські громади, на його думку, мають бути зобов’язані повідомляти про підозри кібератак на їхні інфраструктурні мережі задля швидшого встановлення систематичності подібних інцидентів.

"Адміністрації великих міст повинні звертатися до служб безпеки, якщо є підозра, що їхні мережі атаковані хакерами", - наголосив Оттінгер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.