Бельгійський уряд виділяє кошти на боротьбу проти радикалізації

Субота, 28 листопада 2015, 12:34

Рада міністрів Бельгії схвалила пропозицію по королівському указу з пілотними проектами боротьби проти радикалізації населення.

Як повідомляє Інтерфакс, мова йде виділення 150 тис. євро місту Антверпен і стільки ж - брюссельській комуні Моленбек.

Нагадаємо, в останній проживали кілька підозрюваних у причетності до терористичних актів в Парижі 13 листопада.

Передмістя Брюсселя Вільворде, відомие багатьма мешканцями, що водправилися воювати до Сирії, отримає 125 тис. євро. Валонському місту Верв'ю, де теж помічені радикали, призначаються 100 тис. євро. В січні 2015 року там було відвернено теракт, що готувався ісламськими екстремістами.

Фламандський місто Мехелен отримає 100 тис. євро і стільки ж - адміністрація Брюсселя. Місту Маасейку (фламандська провінція Лімбург) дістануться 75 тис. євро. Таку ж суму отримає брюссельська комуна Андерлехт, і 50 тис. євро - місто Льєж.

У жовтні були прийняті аналогічні рішення щодо виділення коштів на боротьбу з радикалізацією для Генка (100 тис. євро), брюссельській комуні Сен-Жиль, (100 тис.), Шарлеруа (100 тис.), Кортрейка (75 тис.) і Менена (50 тис.).

Згідно з коментарем голови МВС Бельгії Яна Ямбона, мова йде про допомогу для поліпшення експертної оцінки ситуації на місцях, обміну досвідом і координації на міжкоммунальному рівні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.