Президент Європарламенту сумнівається у дієвості квот на прийом біженців

Субота, 28 листопада 2015, 17:00

Президент Європарламенту Мартін Шульц вважає, що граничні межі не вирішують проблеми неготовності всіх країн ЄС приймати біженців.

Загалом хороша ідея має "дві зачіпки", сказав Шульц у інтерв'ю Der Spiegel.

На думку Шульца, головна проблема - "квоти вводяться з розрахунку на те, що всі європейські країни готові приймати біженців".

По-друге, неясно, що робити, коли верхньої межі квот буде досягнуто. "Чи хочемо ми сказати людям, яким загрожує небезпека, мовляв, нам прикро, ми повинні вас відправити назад?", - пояснив Шульц.

Нагадаємо, ідею квот на легальний прийом біженців Європою запропонувала Анґела Меркель. На її думку, необхідно "замінити нелегальність легальністю", встановивши "квоти на легальну міграцію", узгоджені між країнами Євросоюзу.

29 листопада, планується саміт ЄС за участю Туреччини задля пошуків подолання кризи біженців. Брюссель планує передати Анкарі допомогу грошима взамін на допомогу в сповільненні потоку біженців до Європи.

Але не думку Шульца, це "не є угода, це необхідність задля користі Туреччини, Європи та, передовсім, біженців". "Якщо ми покращимо умови життя в Туреччині, ми підвищимо шанси, що біженці лишаться там і не потраплять до рук незаконних перевізників", - додав президент Європарламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.