Меркель побоюється конфліктів в Європі в разі закриття кордонів

Вівторок, 3 листопада 2015, 08:55

Канцлер Німеччини Ангела Меркель попередила про можливість збройних зіткнень у разі закриття кордонів через міграційну кризу.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Виступаючи в понеділок ввечері, 2 листопада, в Дармштадті, вона нагадала про ситуацію, яка склалася на заході Балкан після того, як Угорщина закрила кордон із Сербією. Федеральний канцлер зізналася, що не хотіла б описувати ситуацію в темних тонах, проте ситуація може розвиватися швидше, ніж здається.

Меркель зазначила, що в разі закриття кордонів біженці будуть намагатися потрапити в Німеччину іншим шляхом. За її словами, завдання ФРН, як найбільшої держави Європи, запропонувати інше рішення проблеми. При цьому вона висловила впевненість, що вихід з кризи буде знайдено.

Вона також висловилася на підтримку створення на кордоні транзитних зон як першочергового заходу, про що ХДС і ХСС змогли домовитися напередодні. Канцлер ФРН в черговий раз підкреслила, що Німеччина допоможе всім тим, хто рятується від війни, але необхідно при цьому оперативно висилати тих, хто прибуває з безпечних країн. Саме для цього, за її словами, і потрібні транзитні зони.

Як повідомлялося, Ангела Меркель цього року очікує прибуття до країни мільйона біженців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.