У Парижі відкривається кліматична конференція, заходи безпеки безпрецедентні

Понеділок, 30 листопада 2015, 08:48

У передмісті Парижа Ле Бурже 30 листопада відкривається міжнародна кліматична конференція COP21 під егідою ООН, яку відвідають представники 195 країн, в тому числі 147 глав держав і урядів.

Про це повідомляє Le Figaro.

Паризька конференція повинна стати вирішальною для досягнення нових домовленостей по боротьбі з глобальним потеплінням.

Зокрема, планується домовитися щодо дій, які дозволять уникнути підвищення температури більш ніж на 2°C і знайти принаймні 100 мільярдів євро на рік для боротьби із бідністю.

Через теракти у Парижі французька влада тимчасово повернула прикордонний контроль на час проведення кліматичної конференції.

Крім того, на вулицях Парижа патрулюють посилені поліцейські та військові загони. Підвищений рівень безпеки діє в аеропортах, на вокзалах, йде вибіркова перевірка автомобілів на основних магістралях.

Конференцію відвідає і президент Петро Порошенко, який проведе в кулуарах низку зустрічей з керівниками держав та урядів, зокрема, проведе переговори із президентом Єврокомісії Жан-Клод Юнкером.

Як повідомлялося, у неділю в Парижі дійшло до сутичок між учасниками акції, спрямованої проти проведення кліматичної конференції ООН, і поліцією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.