Мешканці Гамбурга виступили проти проведення Олімпіади-2024 у місті

Понеділок, 30 листопада 2015, 11:48

Жителі німецького міста Гамбург проголосували проти проведення Олімпійських і Паралімпійських ігор-2024 у місті.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Повідомляється, що більше половини, а саме 51,7% мешканців Гамбурга та прилеглого Кіля на референдумі не підтримали проведення в містах літніх Олімпійських та Паралімпійських ігор 2024 року

Раніше стало відомо, що Гамбург був обраний німецьким Національним олімпійським комітетом і мав би стати конкурентом Рима, Парижа, Будапешта і Лос-Анджелеса.

Критики плану зазначали, що витратити 11,2 млрд євро на проведення змагань є марнотратством.  

Прес-секретар Міжнародного олімпійського комітету (МОК) вже прокоментував цю подію і заявив, що "таким чином було втрачено прекрасні можливості для міста, країни і спорту в Німеччині".

Відзначимо, що два роки тому жителі Мюнхена проголосували проти проведення у місті зимової Олімпіади 2022 року.

Як зазначає видання Die Welt, такі результати голосування стали політичною поразкою нинішнього мера ганзейського міста Олафа Шольца.

Окрім того, таке голосування мешканців міста зайвий раз підкреслило значний рівень стурбованості громадян Німеччини терористичними загрозами.

Варто також додати, що Німеччина не приймала Олімпійські ігри, починаючи з ігор 1972 року в Мюнхені. Цей референдум став вже сьомою невдалою спробою країни провести найбільшу у світі спортивну подію. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.