В Румунії понад 25 тис. людей вимагали відставки урядовців-корупціонерів

Фото
Середа, 4 листопада 2015, 08:13

В ніч на середу в Бухаресті на вулицях Бухареста зібралися більше 25 тисяч людей, що вимагали відставок в уряді після трагічної пожежі в нічному клубі Colectiv.

Про це повідомляє Romania TV.

Спочатку демонстранти вимагали відставки примаса сектора 4 Бухареста Крістіана Попеску П’єдоне, який видав нічному клубу Colectiv дозвіл на роботу. Однак згодом учасники акції стали вимагати відставок прем’єр-міністра Румунії Віктора Понти, звинуваченого в корупції та віце-прем’єра Габріеля Опреа.

Сама акція тривала протягом понад шести годин. Розпочалася вона на університетській площі, потім учасники пройшли ходою центром міста, влаштовуючи пікети будівель уряду та парламенту.

Люди при цьому скандували: "Ганьба!" "П’єдоне, не забувай, твій час прийде", "Геть Опреа!", "геть Понту!". При цьому вони тримали в руках румунські прапори і банери з написами "Вбити корупцію", "Корупція, жадоба і байдужість вбивають Румунію", "Всі політики винні в трагедії Румунії".

 
 

Після півночі учасники зібралися на місці пожежі, що забрала життя 22 людей, де віддали їм шану.

Схожі акції відбулися і в інших містах Румунії – в Плоешті на вулиці вийшли 1,5 тис. людей, стільки ж вийшло у Брашові.

Як повідомлялося, в ніч на суботу в одному з нічних клубів Бухареста, де перебували близько 400 осіб, сталася пожежа - під час піротехнічного шоу загорілися елементи декору, почалося сильне задимлення, а потім пролунав вибух.

За словами очевидців, відвідувачі в паніці кинулися до єдиного виходу, де сталася тиснява.

Кількість загиблих внаслідок трагедії досягла 32 людей.

Пожежа в клубі Colectiv  відбулася внаслідок невиконання правил техніки безпеки. ЗМІ також акцентували увагу на відсутності аварійного виходу у клубі.

Крім того, у клубу не було відповідних дозволів на проведення концертів і проведення піротехнічних шоу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.