Аналіз "чорних скриньок": пілоти не обговорювали проблеми з Airbus А321 - ЗМІ

Середа, 4 листопада 2015, 14:01

Первісна оцінка інформації з "чорних ящиків" показує, що пілоти нічого не знали про насування катастрофи літака Airbus А321.

Про це пише видання The Wall Street Journal з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.

"Попередня інформація, отримана з "чорних скриньок" російського пасажирського літака, який розбився в Єгипті, не свідчить про обговорення у кабіні якоїсь механічної або системної проблеми", - пише видання.

Таким чином, попередній аналіз запису суперечить більш раннім повідомленням ЗМІ про те, що екіпаж нібито розумів, що відбувається надзвичайна ситуація і намагався запобігти трагедії.

Подальший аналіз запису, в тому числі фонових шумів, може дати пояснення, чому сталася аварія літака. Процес дослідження "чорних скриньок" може зайняти кілька днів або тижнів.

Раніше повідомлялося, що американський військовий супутник зафіксував тепловий спалах у той же час і в тому ж місці, де перед катастрофою перебував російський пасажирський літак Airbus A321.

Як відомо, лайнер А321 авіакомпанії "Когалимавіа", що летів з єгипетського Шарм-Ель-Шейха до Санкт-Петербурга, розбився вранці 31 жовтня.

На борту перебували 224 людини: 217 пасажирів (з них 24 - діти)  і 7 членів екіпажу, усі вони загинули.

За даними МЗС України, на борту літака також перебували 4 громадянина України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.