Безвізові закони в четвер можуть провалитися з вини парламенту - Геращенко

Середа, 4 листопада 2015, 17:08

В парламенті виникла проблема з ухваленням "безвізового пакета" законопроектів через пасивність комітетів ВР.

Про це повідомила в дописі у Facebook голова парламентського комітету з євроінтеграції  Ірина Геращенко.

"Ми мали три тижні для доопрацювання дійсно недосконалих урядових законів до другого читання і для ознайомлення та експертизи з законопроектами , що завтра будуть прийматися в першому читанні.

Але більшість комітетів не спромоглася (зібратися) за ці три тижні - не було кворуму!" - обурилася Ірина Геращенко.

Вона нагадала, що голосування за всі законопроекти, які необхідно ухвалити для виконання ПДВЛ, заплановане на 5 листопада, але станом на вечір середи немає домовленості про те, що всі вони будуть взагалі поставлені на голосування.

"Два з необхідних законопроектів, що стосуються наших зобов'язань в сфері міграційної політики і захисту внутрішніх документів, поки що навіть не включені в порядок денний сесії! За їх включення не проголосували, зокрема РПЛ і Самопоміч, мотивуючи тим, що після комітетів, які розглянули ці законопроекти, не пройшло необхідних 7 днів. В мене одне запитання - а хто ж заважав депутатам зібратися на комітети протягом цих 3 тижнів, а не вчора чи в останні дні?" - поставила питання депутат.

За словами Геращенко, там самим рада ставить під загрозу зриву виконання плану дій візової лібералізації.

"Не проголосуємо - не отримаємо! І ніяких виправдань... бути не може, бо завтра час Х саме для ВР... Буде персональна відповідальність кожного, хто не голосував, не працював над вдосконаленням законів, а тільки тримав, як то кажуть, "дулю в кишені", - додала народний депутат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.