У Румунії тривають протести, незважаючи на відставку прем’єра

фото
Четвер, 5 листопада 2015, 13:06

Тисячі людей пройшли маршем в середу ввечері в столиці Румунії Бухаресті через кілька годин після того, як прем'єр-міністр Віктор Понта подав у відставку.

Про це повідомляє Romania TV.

За попередніми оцінками, на вулиці Бухареста вийшли 35-40 тисяч людей, які вимагали дострокових виборів і подальших політичних реформ. Мітинги також пройшли в інших містах по всій країні.

Протестуючі зібралися пізно ввечері в середу на університетській площі, що стала осередком антиурядових мітингів у центрі Бухареста.

Вони пройшли до парламенту, закликаючи інших до протестів. "Виходь зі свого будинку, якщо вам не байдуже, не бійся, країна повстає", - кричали вони.

 

Демонстранти скаржаться на урядову корупцію та порушення норм безпеки праці, і кажуть, що бачать відставку Понти тільки як початок реформи політичної еліти.

Раніше у вівторок близько 20 тисяч демонстрантів стихійно вийшли на вулиці румунської столиці через загибель 32 осіб під час пожежі у нічному клубі.

 

Протестувальники вважають, що у клубі були порушення системи безпеки через корупцію, що є давньою проблемою Румунії. Понта, який має постати перед судом за звинуваченням у корупції, заявив, що відставка його уряду буде "задовольнить людей, які вийшли на вулиці".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.