Британські авіакомпанії евакуюють з Єгипту 10 тисяч туристів - ЗМІ

Четвер, 5 листопада 2015, 14:24

Туристичні компанії готуються евакуювати близько 10 тисяч британських туристів, які застрягли в Єгипті після того, як Велика Британія заборонили комерційні польоти на Синай.

Про це повідомляє Bloomberg.

Авіакомпанії Easyjet повідомила, що в Єгипті знаходяться близько 4500 пасажирів, яких планують повернути за схемою, яку застосовували після теракту у Тунісі 30 липня. Тоді з Британії направляли спеціальні порожні літаки для рятувальної операції.

Туристична компанія Tomas Cook повідомила про 1,7 тисяч клієнтів, які зараз знаходяться в Шарм-ель-Шейху. Компанія обіцяла повернути їх назад "в належний час", а їх перебування в Єгипті до відльоту буде сплачено.

Авіакомпанія Monarch Airlines заявила, що працює з Міністерством закордонних справ у питанні повернення людей до Великої Британії.

Раніше Велика Британія заявила, що припиняє виконувати рейси в та з Шарм-ель-Шейха після катастрофи російського авіалайнера над Синаєм.

Як повідомлялося, МЗС Нідерландів теж вирішило призупинити польоти в та з Шарм-ель-Шейха і припинити літати над Синайським півостровом принаймні до неділі.

Таке ж рішення прийняла влада Ірландії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.