ЄС заплатить країнам Африки за повернення біженців - ЗМІ

Неділя, 8 листопада 2015, 17:53

Європейські міністри розробили план з вирішення міграційної кризи, пропонуючи низці країн Африки поступок в обмін на відправку нелегальних мігрантів назад на батьківщину.

Про це повідомляє The Telegraph.

"Вони дадуть фінансування і візи, щоб переконати країни Африки забрати частину з 800 тисяч осіб, які хлинули через Середземне море до Європи в цьому році", - йдеться в статті.

Але натомість, пропонована угода дасть тисячам африканських студентів, лікарів і підприємців "зелене світло" на переїзд в ЄС.

Кваліфікованим співробітникам будуть зроблені візові послаблення, організовані курси вивчення мови, надані робочі місця.

За інформацією видання, низці африканських держав, у тому числі Ефіопії, Судану, Уганді та Кенії, буде запропоновано близько 1,3 мільярда фунтів (приблизно 1,8 мільярда євро) в обмін на те, що вони візьмуть нелегалів назад.

Офіційно план ЄС покликаний надати мігрантам легальний спосіб перебратися в європейські країни і, тим самим, скоротити загибель людей в морі і підірвати бізнес контрабандистів.

Однак, як зазначає видання, він, по суті, "є морквиною, якою африканських лідерів хочуть заохотити за те, що вони заберуть десятки тисяч мігрантів, яких європейські країни хочуть депортувати".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.