В РФ стверджують, що не мають проблем з проходженням Босфору

Вівторок, 1 грудня 2015, 11:09

Кораблі ВМФ РФ не мають жодних проблем з проходженням проток Босфор і Дарданелли.

Про це повідомляє РИА "Новости" з посиланням на військово-дипломатичне джерело.

Раніше в ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що доступ російських кораблів в чорноморські протоки ускладнився після погіршення російсько-турецьких відносин. Так, кораблі змушені довго чекати дозволу на проходження проток, а транспорт ВМФ РФ "Яуза" був зустрінутий в Дарданеллах турецьким підводним човном.

"Жодних проблем з проходженням російськими кораблями чорноморських проток в даний час не спостерігається, хоча це цілком нормальне явище, що деякі судна очікують своєї черги на проходження протоки в зв'язку з її завантаженістю або природними катаклізмами, що ускладнюють судноплавство", — сказав співрозмовник агентства.

Він уточнив, що турецька влада, що регулює судноплавство в протоках, іноді закриває їх через туман або ж відкриває рух спочатку в одну сторону, а потім в іншу через скупчення кораблів.

"Що стосується турецького підводного човна, то немає нічого екстраординарного в тому, що він зустрілася з нашим транспортом — ці човни регулярно проходять протоку в обидві сторони, так само як і інші кораблі ВМС Туреччини", — підкреслило джерело.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.