Росія планує побудувати в Сирії другу військову базу - ЗМІ

Вівторок, 1 грудня 2015, 12:49

Росія планує розширити свою війському присутність у Сирії.

Про це повідомляє кувейтська газета Al-Rai з посиланням на власні джерела в обʼєднаному російсько-сирійсько-іраксько-іранському штабі в Дамаску.

Так, за інформацією видання, Росія планує розгорнути на аеродромі Шайрат, що знаходиться на відстані 35 кілометрів на південний схід від міста Хомс, нову авіачастину та військові частини прикриття та тилового забезпечення.

Таким чином, як повідомляє джерело, чисельність російського авіагрупи в Сирії може зрости до 100 літаків. Крім цього, в районі будуть розгорнуті сили прикриття і забезпечення.

"База Шайрат має 45 укріплених авіаційних ангарів, що дозволяють захистити літаки від обстрілів", — повідомляє видання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські Су-34 у понеділок вперше вилетіли на виконання бойових завдань в Сирії не тільки з бомбами, але і з ракетами класу "повітря-повітря".

Як відомо, РФ починаючи з 30 вересня розпочала завдавати авіаудари в Сирії по позиціях опозиції Башару Асаду, виправдовуючи свою участь у громадянському конфлікті в Сирії боротьбою з терористичною організацією ІДІЛ.

Варто додати, що, за інформацією іноземних ЗМІ, режим сирійського президента Башара Асада, крім військово-космічних сил Росії, підтримують російські сухопутні війська і артилерія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.