Британія відновлює польоти до Шарм-ель-Шейха

Вівторок, 1 грудня 2015, 17:05

Британія та Єгипет узгодили план з відновлення авіасполучення між містами Сполученого Королівства та курортом Шарм-ель-Шейх.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці у Facebook посольства Великої Британії в Єгипті.

"Сьогодні британський посол Джон Кессон зустрівся з міністром туризму Єгипту Хішамом Заазом для обговорення плану відновлення польотів британських авіакомпаній до  Шарм-ель-Шейха", – йдеться у повідомленні.

За підсумками зустрічі Джон Кессон повідомив, що Британія, яка однією з перших припинила польоти до курорту, прагне стати першою в тому, щоб знайти спільне рішення проблеми і відновити рейси.

"Я отримав доручення від мого уряду, щоб узгодити спільний план дій до кінця листопада для повернення рейси як можна швидше. Я радий повідомити, що Єгипет і Велика Британія сьогодні завершили узгодження плану. Це важливий та довгоочікуваний крок вперед надалі узгоджений план має бути затверджений урядами країн, після чого авіакомпанії зможуть відновити рейси," – підкреслив посол.

Як відомо, раніше Велика Британія заявила, що припиняє виконувати рейси в та з Шарм-ель-Шейха після катастрофи російського авіалайнера над Синаєм.

Нагадаємо, лайнер А321 авіакомпанії "Когалимавіа", що летів з єгипетського Шарм-ель-Шейха до Санкт-Петербурга, розбився вранці 31 жовтня. На борту перебували 224 людини: 217 пасажирів (з них 24 - діти)  і 7 членів екіпажу, усі вони загинули.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.