Спікер Сейму Польщі закликав ЄС не оцінювати ситуацію в країні "однобоко"

Четвер, 10 грудня 2015, 08:53

Спікер польського Сейму Марек Кухцінський 9 грудня вислав листа до голови Європейського парламенту Мартіна Шульца, в якому закликав ЄС  до неупередженості та помірності в оцінках ситуації в Польщі.

Про це повідомляє "Радіо Польща".

Спікер, зокрема, прокоментував критичні публікації в західних ЗМІ, пов'язані із змінами в Конституційному суді Польщі.

Політик зазначив, що часто це питання обговорюється "однобоко" і без необхідного контексту.

За його словами, нинішні проблеми з КС є наслідками дій Сейму попереднього скликання.

"Навіть ті, хто найбільш різко критикують останні рішення Сейму, пов'язані з вибором нових суддів Конституційного суду, визнають, що правове рішення, прийняте Сеймом попереднього скликання, було недоречним", - йдеться в листі.

 Як пише спікер Сейму, ні Рада Європи, ні інші європейські структури не прокоментували неконституційні дії депутатів попереднього польського парламенту.

"У зв'язку з цим варто було б очікувати тієї ж неупередженості та помірності в оцінці нинішньої ситуації", - зазначає Кухцінський.

За його словами, в іншому випадку можуть з'явитися "сумніви щодо неупередженості та обґрунтованості активного залучення міжнародних структур у демократичні процеси в Польщі". 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейська народна партія має намір провести наступного в Європарламенті дебати на тлі стурбованості станом демократії в Польщі після приходу до влади правих сил.

Проте згодом голова фракції Європейської народної партії в ЄП Манфред Вебер заявив, що обговорювати ситуацію в Польщі Європарламент не буде.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: