Мерія Бордо відмовилася від показу роспропаганди про "повернення Криму"

Оновлено
Четвер, 10 грудня 2015, 21:23

У французькому місті Бордо 11 грудня планувався показ російського пропагандистського фільму під назвою "Крим – повернення на Батьківщину", знятого телеканалом "Росія-1".

Про це повідомляє посольство України у Франції на своїй сторінці у Facebook.

Фільм розповідає про анексію Криму росіянами і намагається виправдати події, які спричинила за собою війну на Донбасі. Кінопоказ мав відбутися в одному із муніципальних залів Бордо.

Український посол звернувся до мера Бордо з проханням скасувати показ фільму. Водночас українська громада у Франції 9 грудня організувала сбір підписів під петицією, яка вимагала від мера Бордо скасувати дозвіл на показ цього фільму. 

 

"Після революції 2014 року в Україні Росія скористалася слабкістю української держави, щоб анексувати Крим. Для цього вона використала всі методи: захоплення державних будівель військовими, замаскованими під місцевих бойовиків, референдум протягом декількох днів в умовах хаосу...

Цю анексію не визнали демократичні держави і вона є причиною низки санкцій щодо Росії. Намагаючись узаконити анексію Криму, Кремль демонструє пропагандистський фільм у Бордо", - йдеться у тексті петиції.

Згодом текст петиції був оновлений і з'явилося повідомлення про скасування показу російського фільму: "Хороша новина: завдяки мобілізації всіх ми досягли успіху. Спасибі всім".

Як повідомили ЄвроПравді в посольстві Франції, у відповідь на звернення посла мер Бордо прийняв рішення про скасування показу. В посольстві також при цьому наголосили на ролі української громади у цій справі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.